Dar de ce vă miră?

Mă uit cum se miră oamenii şi mă mir de mirarea lor. Serios, adică lumea wow ce-i de mirată că "akazîvaetsa" CNA este controlat în continuare politic iar "concursul" a fost de ochii lumii (europene). Lumea se isterizează - "Cum pimul ministru sună pe şeful de la FISC şi zice să-i blocheze conturile lui Constantinov?!" "Trafic de influenţă, acţionează la comandă", urlă lumea pe facebook. Da iaca nuşcum jurnaliştii, bloggerii, "analiştii" nu se arată tare miraţi. Nu că după "Băieţi, asta e!" şi "Poate fi uşor verificat!" deja nimic pe nimeni nu poate mira, nu. Pe oameni nu-i miră, pentru că nu poate să-i mire că cineva face exact ca ei, adică contra legii/regulii. 

Aproape toţi au stat şi au ţinut fără să dea înregistrările deşi le aveau de înainte de masă. De ce? Pentru că nu au primit comanda "Fas!" Deprinderea de a acţiona la comandă deja a exterminat capacitatea de a gândi în presa din Moldova. 

Mai departe lumea se miră şi se revoltă - adica cum "Primul ministru şi-a permis să-i indice şefului de la FISC să scadă amenda pentru un investitor strategic". Nu, trebuia să-l sune şi să-i zică "Colea, maceşte-i, că nia nii kislo de Merkel!"

 "Că iaca aşa în ţara asta totul se face şi se decide la telefon! Că de asta trăim rău, că "rucinoe upravlenie gosudarstvom"!" Băi, da tu la alegeri ai fost? Tu nu ştiai pentru ce fel de oameni votezi? Sau poate voi toţi care vă miraţi de zici că aţi descoperit legea gravitaţiei universale până acum vă imaginaţi că iaca se fac şedinţe şi la acele şedinţe se decide totul? Că iaca funcţionarii comunică prin scrisori! Da vă imaginaţi dacă la noi funcţionarii ar comunica numai prin scrisori scrise şi tirpărite? Eu mă tem să-mi imaginez! Sau poate are cineva naivitatea să creadă că fără conducere manuală în ţara asta ar fi mai bine?!

Fără conducere în regim manual în ţara asta nu se poate! Iaca nu funcţionează ţara asta cu cutie modernă automat care se cheamă instituţii democratice! 

P.S. Din imprudenţa politicienilor la noi a fost un "ceva" care a fost scos temporar de sub "rucinoe upravlenie", drept rezultat statul nu ştie de unde să ia acum vreo 800 mln de lei. Mai bine totul politizat şi manual. Nu cred eu în depolitizare, mai întâi avem nevoie să ne politizeze nişte politicieni bine intenţionaţi.