Poke-r

Poke! Azi toţi îi dau "poke" lui Mihai Ghimpu. E cazul. Preşedintele PL nu se arată deranjat de asta, el nu stă pe Facebook, se pare că preferă lumea reală, deşi mulţi consideră că el nu are nimic cu realitatea. Are, în spatele jocului pe emoţiile susţinătorilor stă un joc foarte pragmatic la limită.

Vlad Filat şi Marian Lupu au făcut "all in" şi aşteaptă deznodământul jocului. Vladimir Voronin, sfătuit de Mark Tkaciuk, a făcut "fold", iar acum îi pare rău, înţelege că în situaţia creată putea să-şi salveze măcar "blinde-ul". Iar în joc au mai rămas doar Mihai Ghimpu şi Igor Dodon.

Dodon spune că vrea să-şi salveze nişte bani şi să poată participa la jocul mare peste doi ani jumate. Mihai Ghimpu spune că Dodon trişează şi, de fapt, vrea să-l scoată din joc pe el. Dodon nu se dă în lături să-l acuze de îneţelegere cu Tkaciuk pe celebrul posesor de aşi în mânecă.

Dodon vrea să stea în opoziţie pentru a-şi întări poziţiile până la parlamentarele din 2014, dar spune că după alegerea preşedintelui rândurile PSRM vor fi completate cu deputaţi transfugi cin PCRM. La ce bun o spune? Ştie că încă un deputat poate înclina balanţa şubredă, iar eventuale decizii importante pot fi aprobate fără participarea PL, lucru de care întemeiat se teme Ghimpu. Are dreptate Ghimpu, Dodon trişează.

Ghmpu spune că nu vrea funcţia de speaker. Dar este unica funcţie pentru demisia din care nu sunt suficiente 51 voturi. Are dreptate Dodon, Ghimpu trişează. Se primeşte că doar Filat şi Lupu sunt sinceri în acest joc? Nici pe aproape, PLDM aşteaptă ca pe a doua venire a lui Iisus data de 5 septembrie 2012. PD tot nu are nimic contra reinventării mitului despre "Marian Lupu - preşedinte!"

Iată aşa, băieţii ăştia cinci joacă trişând pe masa puterii. Nu ştiu cine va câştiga acest joc obscur. Ştiu sigur cine vor fi perdanţii.

P.S. Cântecul zilei dedicat lui Mihai Ghimpu