Fuji way! (postare despre politică)


A.S. Pentră că mai nu am uitat parola la blog iaca scriu.

Aşa am decis eu - să fug pe o lună de oraş, de realităţile care se schimbă zi de zi, de paradă, de atacuri raider, de fabrica Nataliei Morari şi profunzimea Lorenei Bogza. Aţi priceput - de politică.

Rezultate: mie mi-i drept în cot dacă va fi sau nu ales preşedintele toamna asta, dacă vor fi sau nu alegeri anticipate, de wikileaks, de mafie şi de reforma justiţiei, nu că aş fi devenit cetăţean politic pasiv şi social-iresponsabil, deloc. Am apucat să înţeleg în serile când stai şi te uiţi la stele (acolo stelele chiar se văd spre deosebire de Chişinău) că sunt lucruri care sunt pentru fiecare în parte mult mai importante decât politicul. Am apreciat că sunt prieteni, sunt discuţii interesante cu oameni plăcuţi, sunt experienţe noi de învăţat, sunt petreceri, este serviciu, nu e neapărat să alergi atâta, sunt proiecte frumoase de făcut şi de pornit, contacte de stabilit, există şi alt fel de relaţii între oameni decât cele politice sau altele deprinse de noi, mai este şi o dragoste de trăit, indiferent de cum o fi ea, există viaţă în afara perimetrului străzilor Mateevici, Cosmonauţilor, Creangă şi Tighina (cam pe aici stau toate instituţiile de Stat).

În această scurtă lună nu am privit nici-o emisiune la Publika sau altu, nu am privit nici o conferinţă de presă pe privesc.eu (nici măcar cea la care am participat), în schimb am comunicat cu foarte multă lume care "a fiert" ori continuă în ceea ce chemăm viaţă politică, interesant dar nici o noutate - boring! În schimb am făcut lucruri frumoase, am pus bazele unor proiecte mai frumoase pe viitor, am învăţat să văd lucrurile din alte unghiuri. Cred că am mai crescut.

Acum mă simt gata să reiau proiectele pe care le-am gândit mai demult, să le continuu pe cele vechi, am şi un izvor nou de inspiraţie şi răbdare (dar nu vi-l spun).

Asta e receta, fugiţi, uăi oameni buni, dacă v-aţi săturat de politică, dacă vreţi să nu mai depindă dacă merită sau nu să începi a face ceva în dependenţă de alegerea preşedintelui, dacă vreţi să nu vă afecteze atacurile de raideri.


P.S. Scurt despre politic, Lupu nu va fi preşedinte pentru că nu merită şi nici măcar Plahotniuc nu-l vrea, lui Filat nu-i trebuie să fie preşedinte cap n-are cine rămâne "să guverneze o ţară", comuniştii nu pot să se întoarcă la putere sub nici o formă. Varianta unui preşedinte independent politic este cea mai ok, varianta preşedinte "de formă" este inacceptabilă fiindcă va "duce în şos" moldovenii deprinşi cu tătuc, trebuie o persoană responsabilă dar greu de influenţat.